Cauti cazare in Sebes?

0 Comments
            Hei hei! Stiu ca multi dintre voi (studentii) tocmai ce ati scapat de examene, sunteti in vacanta si doriti sa va revigorati dupa aceasta perioada aglomerata ce tocmai s-a sfarsit. Va propun sa profitati de acest timp liber si sa faceti o excursie rapida. Unde? La Sebes! Aici puteti vizita o serie de obiective turistice, este o zona frumoasa si de ce nu? Cu atat mai mult va recomand zona, daca nu ati fost aici! 

            Ca obiective turistice importante, putem mentiona Turnul Cizmarilor, ridicat la finele secolului al XV-lea, Turnul Semicircular, Turnul Octogonal, Casa Zapolya, Casa Binder, Halele Breslelor, Biserica Romano-Catolica Sf. Bartolomeu, Capela Sf. Iacob, Biserica Evanghelica din Sebes, Rapa Rosie, Cetatea Orasului Sebes. 

            Am lasat la urma Turnul Studentului, care mai este numit si Turnul Croitorilor. Acesta are o istorie interesanta, iar numele vine de la un eveniment petrecut la Sebes in secolul al XV-lea, si anume un atac turcesc. Întreg sudul Transilvaniei, din Tara Hategului si pâna în Tara Bârsei, este devastat. Sebesul este pradat, incendiat, distrus de sultanul Murad al II-lea, iar multi locuitori ai urbei sunt ucisi si dusi în robie. Din grupul de localnici care au rezistat pâna la sfârsitul bataliei, facea parte si un elev, cunoscut sub denumirea de studentul din Romos. O scrisoare din San Michele, datata 12 decembrie 1458, aminteste de aceste evenimentele din viata tânarului „Captivus Septemcastrensis”, dus în robie de catre turci, unde este tinut prizioner 20 de ani, vândut si închis de mai multe ori, pâna când a fost eliberat de ultimul sau stapân. Studentul isi povesteste viata in „Tratat despre datinile, moravurile, conditiile de viata si rautatea turcilor”, carte aparuta în prima editie la Roma în anul 1475. Lucrarea respectiva a fost considerata în trecut de unii autori ca fiind primul incunabul românesc si va ajunge sa fie tiparita, pâna în 1560, în 25 de editii, devenind o curiozitate bibliofila a acestui incontestabil umanist din secolul al XV-lea.

            Puteti afla mai multe informatii despre obiectivele turistice aici: http://www.hotelturn.ro/obiective-turistice/ .
            
            Am tot vorbit despre atractii, dar despre cazare? Eu va recomand Hotelul Turn, situat in inima „Burgului Sasesc”. Hotelul beneficiaza de o amplasare privilegiata, iar accesul la cele mai importante atractii turistice este foarte usor de aici. Important de precizat este ca nu se accepta animalele de companie. Eu am beneficiat de cazare aici, am avut parte de servicii de calitate si va recomand cu drag sa apelati la acestia! Preturile sunt avantajoase, iar hotelul dispune de camere Single, Duble sau Triple. In pretul camerei este inclus micul dejun. 
    Nu in ultimul rand, inainte de a pleca la drum, nu uitati sa va informati aici http://sebes.alba24.ro/.


You may also like