European Mobility Week Romania

0 Comments
              Nu ati aflat? Saptamana 16-22 septembrie poarta numele "European Mobility Week". Va intrebati ce inseamna acest lucru? Este un proiect realizat de 27 dintre statele membre ale Uniunii Europene si este desfasurat de Directia de Mobilitate din Comisia Europeana. Romania se implica si ea in acest proiect, iar activitatea actuala poarta numele de "Do the Right Mix" si este o campanie pentru incurajarea mobilitatii urbane sustenabile. In aceasta saptamana, la nivel international, au loc mai multe evenimente. Fiecare tara pregateste activitati antrenante, care mai de care mai interesante, dar acestea trebuie sa se potriveasca cu tema proiectului. Spre exemplu, la nivel international se organizeaza workshopuri despre constientizarea importantei utilizarii bicicletei ca mijloc de transport, ingrijirea ei, scopul fiind imbunatatirea sanatatii si a situatiei financiare. 

              In Romania, vor avea loc mai multe evenimente in mai multe judete, precum : pe 17 septembrie va avea loc o dezbatere publica in Mioveni privind Planul de mobilitate urbana, pe 18 septembrie va avea loc o informare a cetatenilor cu privire la avantajele alternarii mijloacelor de transport,iar pe 22 septembrie se vor inchide circulatiei automobilelor anumite strazi. Nu in ultimul rand, pe 19 septembrie va avea loc un spectacol de teatru de improvizatie in sala Mulan Ruj in cadrul Bordello's din Centrul Vechi - publicul va fi restrans.

              Personal, mi se pare un proiect tare dragut, care ne ajuta sa constientizam avantajele alternarii mijloacelor de transport, adoptarea metodelor care ne ajuta sanatatea si imbunatatirea situatiei financiare si, de ce nu, ne ajuta si sa eficientizam traficul. Activitatile mi se par de-a dreptul interesante si mi-ar fi placut sa fiu spectatoare la acel spectacol de teatru de pe 19 septembrie! Poate veti putea participa voi si imi spuneti si mie cum a fost! 

              In incheiere, pentru ca tot am mentionat de teatru, poate sunt pe aici pasionati de asa ceva iar daca sunteti in cautare de cursuri de actorie, poate va intereseaza acestea!

You may also like