Alegerea ideala pentru protectia solara a tenului

0 Comments
            Hei hei! Cu toate că nu putem vorbi încă de temperaturi foarte mari și de soarele puternic, razele soarelui ne pot afecta, chiar și așa, pielea dacă nu este îngrijită corespunzător. Cred că nu mai este nevoie să vă enumăr care sunt riscurile expunerii la soare, iar cancerul de piele nu este un mit. De aceea trebuie să avem în vedere toate măsurile cu care ne putem proteja pielea, în mod deosebit tenul. Cu produsele potrivite putem evita îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor. 


          Chiar dacă deocamdată purtăm bluze cu mânecă lungă, blugi, jachete, fața tot rămâne „descoperită” și trebuie să acordăm o îngrijire atentă, tocmai pentru a evita efectele nocive ale soarelui. Probabil vă gândiți că încă este înnorat și că nu e nevoie să aplicăm creme sau să folosim fond de ten cu SPF, însă vă dau un mic exemplu pentru a vă face să vedeți mai clar : când conduceți, alegeți să nu purtați centura,doar pentru că nu vedeți vreo mașină pe șosea? Așa și în acest caz : chiar dacă nu vedem soarele, tot ne aflăm sub influența razelor UVA/UVB. Și oricum, eu sunt de părere că e mai bine să previi decât să te chinui după. :) Înainte de a alege crema care ți se potrivește, trebuie să ai în vedere anumite aspecte :

* Pentru ten, se recomandă să aplicăm o cantitate de dimensiunea unei alune de pădure.

* Trebuie să aplicăm cremă cu factor de protecție înainte de a ieși din casă pe acele părți pe care le expui. Tenul este, poate, cel mai important, așa că nu ezita să folosești o cremă cu SPF ca bază. Orientează-te spre produsele care conțin atât factor UVA, cât și UVB. Pe Aoro.ro găsiți o gamă variată de produse pentru protecția tenului, precum :

Vichy Capital Soleil crema pentru bronzat protectie solara


Eucerin Sun Cream crema pentru protectie solara SPF 30*  Trebuie să ai în vedere culoarea tenului tău atunci când alegi crema cu factor de protecție. Cu cât ai pielea mai deschisă la culoare, cu atât îți trebuie un factor mai mare. Explicația? Cantitatea de melamină este un factor decisiv, iar o piele mai închisă la culoare nu are nevoie de un factor mare tocmai pentru că benefiază de „protectorul natural”. Persoanele cu pielea deschisă au o cantitate mai mică de melamină, deci au nevoie de protecție în plus.

* Trebuie să alegi formula potrivită pentru tine! Pe piață există diverse creme care, pe lângă factorul de protecție, sunt destinate unui anumit tip de ten : uscat, gras, normal, sensibil, cu pete, pistrui.

Ducray Melascreen crema pentru protectie solara impotriva petelor


SVR Solaires crema de protectie solara nuantatoare uscata si foarte uscata


Avene Sun Very High Protection crema pentru protectie solara pentru piele sensibila


Clinique Superdefense crema hidratanta de zi cu protectie solara pentru ten mixt si gras


Collistar Speciale Abbronzatura Perfetta crema pentru protectie solara impotriva imbatranirii pielii


La Roche-Posay Anthelios XL crema protectoare pentru piele sensibila cu tendinte de inrosire


Cât de multă atenție acordați acestui aspect? 
Care este produsul dvs favorit pentru protecția solară a tenului?
You may also like