Alege cea mai buna metoda de epilat pentru tine !

0 Comments
                Hei hei! Îndepărtarea părului nedorit a reprezentat întotdeauna pentru noi, femeile, o problemă căreia trebuie să îi acordăm o deosebită atenție. 
                În ziua de astăzi există o serie de metode dintre care puteți alege cu ușurință, în funcție de efectul dorit, de gradul de durere sau de rapiditatea prin care efectuați această operațiune. Cele mai răspândite sunt : depilarea cu lama de ras, folosirea cremei depilatoare, epilarea cu ceară caldă/rece sau folosirea epilatorului. Mai există și alte metode, precum epilarea cu ață, cu zahăr, cu laserul. Astăzi doresc să pun accentul pe primele metode menționate și să vă prezint avantajele și dezavantajele fiecăreia în parte. 

1. Depilarea cu lama de ras : este cea mai rapidă metodă pentru îndepărtarea părului nedorit. Se poate folosi pentru a îndepărta părul de pe picioare, axilă, chiar și din zona pubiană, însă în niciun caz NU folosiți această metodă pentru a îndepărta părul facial! Vă recomand să folosiți și un gel pentru ras sau gel de duș când vă îndepărtați părul astfel, altfel riscați să vi se irite pielea. De asemenea, trebuie să folosiți aparate de ras de calitate și, mai ales, trebuie să le schimbați periodic! Nu degeaba sunt de unică folosință. :) O alegere bună sunt Gillette Venus aparate de ras de unica folosinta 4 bucati .

Dezavantajele ar fi că părul crește foarte repede, iar în timp devine tot mai gros. Repet, nu folosiți această metodă pentru față! Dacă nu schimbați periodic aparatul de ras sau lama, riscați să vă expuneți unor iritații sau chiar infecții.

2. Depilarea folosind cremă : este o metodă rapidă de îndepărtare a părului nedorit. Pielea este mai fină după epilare. Se poate folosi pentru aproape orice zonă : brațe, axilă, picioare, zona pubiană, mustață. Ceea ce trebuie să aveți în vedere, și este foarte important, este că trebuie să testați crema înainte deoarece pot apărea reacții alergice, mai ales dacă sunteți mai sensibilă. Un alt lucru foarte important este că nu trebuie să aplicați crema dacă aveți răni deschise, nici măcar în apropiere. Eu vă propun Vichy Dépilatoires cremă depilatoare .Dezavantajele ar fi că unele creme miros urât și că pot apărea iritații sau reacții alergice.

3. Epilarea cu ceară : este cea mai eficientă metodă. După părerea mea, epilarea cu ceară caldă este mai puțin dureroasă pentru că astfel se deschid porii, ceea ce favorizează epilarea mai ușoară. Totuși, și epilarea cu benzi de ceară rece este bine-venită. În ambele cazuri, părul crește mai încet, cam în maxim 4 săptămâni, dar acest aspect depinde și de cât de gros și des este părul. În timp, părul devine mai subțire și mai rar pentru că, prin smulgere, este afectată rădăcina. Eu sunt mulțumită de Klorane benzi depilatoare și chiar vi le recomand!


Dezavantajele ar fi că poate fi dureros pentru unele dintre voi, iar dacă nu vă exfoliați periodic pielea riscați să vă crească fire de păr sub piele. 

  Cum am mai spus, găsim astăzi mai ales online o gamă largă de produse pentru epilat , însă nu trebuie să neglijăm nici produsele sau obiceiurile post-epilare. Exfolierea este un pas important și nu trebuie să îl uităm, în special dacă ne epilăm cu ceară. Un alt lucru pe care îl putem face este să ne hidratăm corpul după epilare cu produse special destinate acestui scop. În acest sens vă propun Diet Esthetic Body 10 lotiune de corp hidratanta dupa epilare .

      
Voi ce metodă de îndepărtare a părului preferați?
Ce produse pentru epilat folosiți ?You may also like