Norme de igienă în machiaj

0 Comments
               De când mă știu am avut ceva cu respectarea normelor de igienă! Încă de mică am fost învățată că igiena are un rol foarte important în tot ceea ce fac, iar astăzi pot spune că este ca un reflex necondiționat. Ar trebui să fie astfel pentru toți, cum e scrisul sau vorbitul, însă pentru unii și aceste două lucruri sunt problematice! ( nu pot să mă abțin să nu fiu ironică cu privire la acest aspect, dar chiar urăsc persoanele care nu acordă atenție igienei ! ) .
               Sunt sigură că toate femeile își doresc să fie frumoase! Acordăm atenție machiajului care trebuie să fie intact, părului perfect așezat și ținutei care trebuie să atragă privirile. Dar cât de des vă curățați pensulele de machiaj? Hai să spunem că acest lucru este mai cunoscut. Totuși, sunt convinsă că majoritatea nu curăță și produsele, indiferent că sunt farduri, pudre sub diverse forme : compacte, pulbere, etc. De aceea îmi propun să vă vorbesc astăzi despre ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți când (vă) machiați. Aviz celor care machiază și alte persoane! 


1. În primul rând, trebuie să respectați termenul de valabilitate al produselor! Un fond de ten este valabil 6 luni, maxim 12. Produsele pudră compacte/pulbere ( farduri, blush, pudră ) sunt valabile maxim 3 ani. Creioanele au durata cea mai lungă, pentru că sunt curățate frecvent prin ascuțire. Produsele lichide pentru ochi ( tuș, rimel ) sunt valabile maxim 6 luni, uneori chiar și 3 luni! Produsele pentru buze sunt valabile maxim 1 an. Întotdeauna trebuie să respectați ce scrie pe eticheta produsului în cauză. 

2. Este absolut necesar să spălăm și să dezinfectăm pensulele de machiaj sau burețeii. Pe net am tot citit că se recomandă să le spălăm cu apă+săpun/șampon/detergent de vase la o lună, însă eu nu sunt de acord sub nicio formă cu această perioadă! Mi se pare prea târziu, mai ales dacă ne referim la pensulele cu care am aplicat produse lichide/cremă; este un loc propice dezvoltării bacteriilor! Când mă machiez pe mine, spăl pensulele imediat după folosire, mai ales pensula pentru fond de ten, iar dacă nu am timp chiar atunci, în maxim câteva zile! Uneori mai aleg să dezinfectez pensulele pe loc cu un spray antibacterian, care se usucă imediat. Un astfel de produs este ideal mai ales dacă machiezi și alte persoane. În niciun caz nu trebuie să folosiți pensulele cu care ați machiat o altă persoană, chiar dacă, chipurile, nu ați avut timp să le curățați pentru că ai programări din oră în oră! O persoană care chiar își dă interesul pentru igienă, ceea ce uneori e mult mai importantă decât tehnica de lucru, își va găsi timp mereu să le dezinfecteze, sau va fi precaută și va avea în trusa ei mai multe pensule de același tip și le va folosi prin rotație. Spre exemplu, eu am 3 pensule pentru fond de ten tip stippling, 3 pensule clasice pentru fond de ten și mai mulți bureței pentru fond de ten. Și tot mai cumpăr! Crezi că nu se va întâmpla nimic dacă nu respecți ce am spus mai sus? Imaginează-ți cum ar fi să primești reclamații de la o fostă clientă care s-a ales cu o acnee de toată „frumusețea” după ce a plecat de la tine. Sau dacă ești mai egoistă, imaginează-ți cum ar fi dacă ți s-ar întâmpla ție asta! 


3. O greșeală pe care am observat-o la diverse persoane care machiază, chiar și în tutorialele de pe Youtube, este că suflă în pensule pentru a elimina excesul. Clar NU ! Nu mai faceți asta, indiferent dacă vă machiați pe voi sau nu! Scuturați ușor pensula, dar nu în recipientul original, mai ales dacă e vorba de un produs pulbere! Atunci când folosiți un produs pulbere, puneți mai întâi produs în căpăcel, iar ceea ce rămâne după ce aplicați pe ten nu trebuie pus la loc, în speranța că economisiți ceva! 

4. Toate produsele de machiaj, indiferent de consistența lor, trebuie dezinfectate! Fie că alegeți un dezinfectant destinat acestui lucru, fie că folosiți orice dezinfectant cu pulverizator sau clasicul spirt pus într-un recipient cu pulverizator, nu trebuie să omiteți acest obicei. Este cel mai comod să pulverizați dezinfectant pe produse, dar dacă vreți, puteți șterge fiecare pastiluță/ruj, etc cu un șervețel antibacterian. Puteți folosi această metodă și pentru rujuri sau puteți să le scufundați în spirt. REGULA SE APLICĂ ȘI PENTRU STICLUȚA/RECIPIENTUL/AMBALAJUL PRODUSULUI! Mi se pare foarte amuzant, dar în același timp îmi vine să plâng, pentru că am văzut pe pagina de Facebook a unei fete care machia că are la cover o poză cu sticluțele ei de Revlon Colorstay murdare, pe motiv că așa arată cât sunt „muncite”. 


5. Nu în ultimul rând, există diverse produse care au ca scop ușurarea realizării unui machiaj cât mai igienic. Este vorba de produsele de unică folosință, dar și despre spatulele și tăblițele pentru amestecarea produselor de machiaj. Primele despre care vreau să vă spun sunt periile pentru mascara și aplicatoarele pentru rujuri. Dacă aplicatoarele pentru rujuri le putem înlocui cu pensulele pentru ruj, nu pot spune același lucru și despre periile pentru rimel. Credeți-mă că nu suport să văd când cei care machiază alte persoane aplică rimel cu periuța din tub, indiferent câte fete au machiat înainte. Dacă îl folosesc și pentru ei sau e expirat ... asta e cireașa de pe tort! Nu înțeleg de ce se întâmplă asta, mai ales că periile le găsiți pe ebay sau buyincoins la seturi pornind de la $1 !! Consider că nu e mare investiția în aceste produse! Periile sunt pentru unică folosință, mai explicit : introduci peria o dată în tub, aplici, arunci acea perie, iar dacă mai vrei să aplici încă un strat, iei alta nouă și repeți procedura! În niciun caz nu introduceți aceeași perie de mai multe ori, pentru că nu rezolvați nimic; e ca și cum ai folosi periuța tubului!! 


    Cât despre spatule și tăblițe, acestea sunt ideale pentru dozarea și amestecarea produselor cremă/lichide. Spre exemplu, sunt convinsă că multe fete folosesc Revlon Colorstay, care nu are pompiță. Un mod igienic de a folosi acest produs este să folosiți spatula, care nu se va introduce de mai multe ori în tub fără a o curăța în prealabil! La fel și în cazul amestecării nuanțelor de fond de ten sau atunci când aveți o paletă cu produse cremă, cum e cea cu 15 corectoare, din care puteți lua cu spatula cât vreți și aplicați pe tăbliță, de unde veți lua cu pensula cât e necesar! Dacă vă machiați doar pe voi, nu e neapărat necesar să le aveți, însă nu vă încurcă cu nimic nici dacă le dețineți. Dacă ar fi să aleg doar un produs dintre acestea, aș alege spatula pentru a o folosi cu fondul de ten Revlon Colorstay. Cred că e de la sine înțeles că în acest caz nu trebuie să împrumutați produsele voastre de machiaj altor persoane, mai ales rimelul, sau că trebuie să curățați spatulele/tăblițele! 
    

             
Sper din suflet că v-am ajutat cu acest articol! Nu trebuie să ignorăm acest aspect nici dacă noi suntem cei care machiază, nici dacă suntem cei machiați. 
Voi urmați aceste reguli? Pe care dintre ele? Considerați că este necesară igiena în machiaj?


You may also like